top of page

Kousek po kousku

Ani zdaleka nepostupujeme tak rychle, jak bychom si přáli, ale děláme, co můžeme a jak nám počasí a naše vlastní síly dovolí :-)


Je to pěkná dřina, někdy nás to štve (spíš mě :D), někdy je to vyčerpávající, ale stojí to teda za to! I když to na první pohled stále vypadá, že se tady nic moc neděje, opak je pravdou. Téměř každičký den to tu žije jako v mraveništi. Práce venku se střídají s prácemi uvnitř a náš TO DO LIST snad nemá konec.


Čím se ale už můžeme pochlubit je kosou poctivě posekaných a shrabaných 1200 m2, což je jeden ze tří pozemků, které se nám podařilo od Státního pozemkového úřadu pronajmout. Dále máme vysklený 1 celý skleník a část dalšího. Pomalu jsme začali brousit konstrukce obloukových pařenišť (o pár metrů a mnohem více obroušených kotoučů později jsme však začali tuto činnost přehodnocovat). Náš sklad, už je téměř uklizený, je krásně průchozí a jeho uspořádání začíná dávat smysl.


Každá z těchto činností samozřejmě zahrnuje úklid a třídění odpadků, které tady stále nacházíme jako pozůstatky působení a životního stylu předešlých majitelů budov.




Vše děláme sami a za pomocí kamarádů, vše se sami učíme a zkoušíme. Zabere to sice více času a je to náročnější, ale o to větší radost z toho máme. A i přesto, že nepostupujeme tak rychle a všechna naše práce není vidět, jsme šťastní. Jsme šťastní, že zde můžeme být, jsme šťastní, že zde můžeme pracovat a jsme šťastní za všechny srnky, kočky a koťátka, co se tady mohou bezpečněji pohybovat.


Děkujeme všem, kteří nám pomáhají dát tuto džungli do pořádku. Nejlepší štěstí je to sdílené a my jsme rádi, že jej můžeme sdílet s tolika lidmi kolem nás.




59 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page